Iratkozzon fel hírlevelünkre

Közérdekű adatok igénylése

TÁJÉKOZTATÁS A KÖZÉRDEKŰ ADATOK EGYEDI IGÉNYLÉSÉNEK SZABÁLYAIRÓL


Közérdekű adat vagy közérdekből nyilvános adat (a továbbiakban együtt: közérdekű adat) megismerése iránt bárki - szóban, írásban vagy elektronikus úton - igényt nyújthat be.


A közérdekű adat megismerésére irányuló igények benyújtásának módja


A közérdekű adat megismerése irányuló igényeket a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus levélcímre megküldve kell benyújtani.


A közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendje


A Balassi Intézet (a továbbiakban: Intézet) részére előterjesztett igények intézéséről a Jogi és Humánpolitikai Igazgatóság gondoskodik.


Ha az igény előterjesztésekor, vagy az eljárás bármely későbbi szakaszában az állapítható meg, hogy az igényben szereplő adatokat, vagy azok egy részét nem az Intézet kezeli, az igény haladéktalanul áttételre kerül az illetékes szervhez az igénylő egyidejű értesítése mellett. Abban az esetben, ha az illetékes szerv nem állapítható meg, az igénylőt erről az Intézet értesíti.


Az Intézet az igénynek a lehető legrövidebb időn belül, de legkésőbb az Intézethez történő beérkezéstől, illetőleg a szóban előterjesztett igény írásba foglalásától számított 15 napon belül tesz eleget. Az igény teljesítésének megtagadásáról és annak indokairól 8 napon belül az Intézet írásban vagy - amennyiben az igény elektronikus úton érkezett, vagy az igényben az elektronikus levelezési cím fel van tüntetve - elektronikusan tájékoztatást küld az igénylőnek.


Az igénylőt terhelik az igénylés teljesítésével kapcsolatban az adatokat tartalmazó dokumentum másolatának költségei, amelynek összegét az Intézet az igény teljesítését megelőzően közli.


Jogorvoslat


A közérdekű adatra vonatkozó igény nem teljesítése esetén az igénylő a Fővárosi Törvényszékhez (1363 Budapest, Pf. 16. - 1055 Budapest, Markó utca 27.) fordulhat.


A pert az igény teljesítésének megtagadása közlésétől, illetve ennek elmaradása esetén a 15 napos teljesítési határidő eredménytelen elteltétől számított 30 napon belül kell az Intézet ellen megindítani.

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
16
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események