Iratkozzon fel hírlevelünkre

Linzi Magyar Napok 2013. 05. 16-18.

Balassi Intezet Linz
A Balassi Intézet – Collegium Hungaricum Bécs a főszervezője a 2013 májusában megrendezésre kerülő Linzi Magyar Napok kulturális programjának, mely az utóbbi 20 év legkoncentráltabb, magyar kultúrát népszerűsítő rendezvénye. A fesztivál három napos forgatagában helyet kap Magyarország népművészete, könnyű- és komolyzenei élete, gasztronómiája és turisztikája a linzi főutcán és a nagyobb tereken.

A Magyar Turizmus Zrt. a Népművészeti Egyesületek Szövetségével karöltve látja el a belvárost magyar standokkal, a Collegium Hungaricum Bécs meghívására pedig a Sziget Fesztiválról ismert Hungaricum Falu is Linzbe érkezik. A kulturális kínálatban megjelenik majd a két egykori Európai Kulturális Főváros (Linz2009, Pécs2010) együttműködése is: a kulturális kínálat összeállításában a Balassi Intézet mellett a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed is közreműködött. A vásári forgatagban többek között nagyszínpadi koncertek, szabadtéri programok és kézműves bemutatók színesítik a programot. A linzi városházán tárlat nyílik Marsalkó Péter pécsi fényképész „A határtalan város” c. fotó sorozatából, amely a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódik.

Olyan jeles művészek szórakoztatják a közönséget, mint a Lajkó Félix Duó, a Bin-Jip, a Transform Quintet, a Kék Nyúl Hammond Band, Mandel Róbert, a Balogh Kálmán Trió, a Dűvő zenekar, és a Daniel Speer Brass Band.

Az elmúlt évek hasonló, nagy sikerű rendezvényei alapján a három nap alatt a szervezők közel 300 ezer látogatóra számítanak. Linzben korábban már bemutatkozott Franciaország, Stájerország, Olaszország és Csehország is. Az utóbbi évtizedekben a város sikeresen levetette negatív auráját, már nem „bűzlő iparváros”, hanem kulturális és kereskedelmi központ, melynek elismeréseként Pécset megelőzően 2009-ben Európa kulturális fővárosává választották.
Az eddigi rendezvények népszerűek voltak a 190.000 főt számláló Linz helyi lakosai között, akiknek a 70%-a 50 év alatti.  Számos külföldi turista érkezett a környező országokból is, mint például Németországból, Svájcból, Szlovákiából, Olaszországból. A rendezvény fő sajtópartnerei a Kronen Zeitung Oberösterreich, az ORF és helyi rádió- és televízióadók.

A fesztivál támogatói:
Linzer City Ring, Magyar Turizmus Zrt., Magyarország Nagykövetsége Bécs, Balassi Intézet – Collegium Hungaricum Bécs, Népművészeti Egyesületek Szövetsége, Kronen Zeitung, Pécs Zsolnay Negyed.

 

 

 

 

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
23
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események