Iratkozzon fel hírlevelünkre

London: Fergeteges családi nap


London, 2013. május 12. 

Cecil Sharpe House


"Miért nincs ilyen minden héten?" A Kaláka és Magyar Állami Népi Együttes műsora a fergeteges Magyar Családi Napon Londonban

A Londoni Magyar Kulturális Központ és a Londoni Magyar Nagykövetség nagysikerű családi napot szervezett az angol népzene- és néptáncmozgalomnak otthont adó Cecil Sharp House-ban május 12-én. Az immár harmadik alkalommal megrendezett eseményen több mint 600 résztvevő élvezte a Kaláka koncertjét, majd a Magyar Állami Népi Együttes fellépését és az azt követő táncházat.

A Magyar Családi Napot Csák János londoni magyar nagykövet és a Magyar Kulturális Központ igazgatója, Dr. Pászthy Beata nyitotta meg, majd a Magyar Kultúráért Nagy-Britanniában-díjas guildfordi Magyar Tanoda és Játszóház óvodás-kisiskolás tánccsoportja lépett fel magyar gyermekdalokat és gyermekjátékokat tartalmazó, szívmelengető műsorával. A rendezvény alatt további nyolc, londoni és London környéki hétvégi magyar iskola kézműves foglalkozásain vehettek részt a gyerekek, többek közöttt fűzhettek nyakláncot, készíthettek bábokat és különféle ajándékokat.

A Kaláka Együttes fellépését hatalmas érdeklődés kísérte, a legkisebbek egyből táncra perdültek és együtt énekeltek Gryllus Vilmosékkal, amikor felcsenedültek a zenekar gyermeklemezeiről ismerős Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly, Móra Ferenc és Szabó Lőrinc verseire írott dalok. 


A koncertet a Magyar Állami Népi Együttes előadása követte. A négy táncos és három zenész fergetes hangulatot varázsolt, miközben ízelítőt adtak a rábaközi, szucsági, szatmári táncokból és muzsikából. Ezek után a gyermekeket is bevonták egy nagy, közös és vidám táncba, akik közül sokan talán először lépkedtek a magyar népzene ütemére. Egy rövid szünetet követően az együttes dél-alföldi és gömöri páros táncokkal örvendeztette meg a londoni közönséget, akik tapsviharral köszönték meg az előadást. A Magyar Családi Nap változatos programja felnőtteknek szóló táncházzal ért véget, ahol a vállalkozó kedvűek a Magyar Állami Népi Együttes táncosaival ropták a kalotaszegit, majd zárásképpen, közkívánatra mezőségi táncokat is táncoltak. 

Néhány idézet a vendégek bejegyzéseiből:
"Csodálatos kezdeményezés. Nagyon jól éreztük magunkat. Nagyon-nagyon köszönjük!"
"Igazán jól éreztük magunkat. Mindenkinek csak gratulálni tudunk ezért a színvonalas programért. Köszönjük."

További képekért kérjük, látogassa meg a Londoni Magyar Kulturális Központot a Facebookon!

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
23
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események