Iratkozzon fel hírlevelünkre

London: Kepes András regénye angolul


2013. szeptember 19. csütörtök, 19 óra
Londoni Magyar Kulturális Központ
10 Maiden Lane, Covent Garden, London WC2E 7NA


Az Armadillo Central könyvkiadó és a Londoni Magyar Kulturális Központ bemutatja:

Kepes András Tövispuszta c. könyvét angol nyelven
Az íróval Bernard Adams fordító beszélget

IRODALOM

Az Armadillo Central könyvkiadóval együttműködésben a Londoni Magyar Kulturális Központ nagy örömmel mutatja be Kepes András Tövispuszta (angolul: The Inflatable Buddha) című regényét, amely idén ősszel jelenik meg angolul Bernard Adams fordításában. A Tövispuszta londoni bemutatóján a szerző és a fordító mellett az Armadillo Central kiadó igazgatója is részt vesz.

A Tövispuszta cím egy fiktív falu nevét takarja, műfaja családregény. Három eltérő kulturális háttérrel rendelkező fiú egy faluban nő fel, és időről időre rendszeresen visszatérnek gyermekkoruk helyszínére. A változatos, fordulatos és összetett történet folyamán a szereplők sorsában a 20. századi Magyarország drámai eseményei köszönnek vissza, generációk váltják egymást, világnézetek, eszmék kerülnek válságba és cserélődnek fel, megérthetjük, miként és miért épp úgy reagáltak a kor különböző rétegei az állandóan változó világra. A múlt megismerése arra késztet bennünket, hogy szembenézzünk jelenünkkel és elgondolkodjunk jövőnkről.

Kepes Andrást Magyarországon szinte mindenki ismeri köszönhetően a sikeres televíziós karrierjének, amelyet rádiós munkáját követően kezdett. Kulturális programok és nemzetközi dokumentumfilmek producereként és műsorvezetőjeként vált országosan ismertté. Televíziós karrierje során nagyszámú érdekes és illusztris vendéggel készített interjút, és dokumentumfilmjei közül számos alkotás tartozik a klasszikusok közé a magyar médiában. Legnépszerűbb tévéműsorai az Apropó, a Desszert és a Világfalu. 2012 óta a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Kommunikációs és Művészeti Karának dékánja, egyetemi professzor.

A Tövispuszta, Kepes András első regénye, 2011-ben jelent meg Magyarországon az Ulpius-ház kiadónál, és rövid időn belül bestseller lett – mind a kritikusok, mind az olvasóközönség nagy kedvencévé vált. Az Armadillo Central könyvkiadó bízik benne, hogy a könyv sikertörténete folytatódik az angol nyelvű kiadással is.

A belépés ingyenes. Előzetes helyfoglalás a 020 7240 6162 vagy 020 7240 8448 telefonszámon vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Kövesse eseményünket a Facebook-oldalunkon is!

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
16
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események