Iratkozzon fel hírlevelünkre

London: Továbbképzés magyartanároknak

2015. március 21. szombat, 9.30 órától 16 óráig
Londoni Magyar Kulturális Központ
10 Maiden Lane, WC2E 7NA, London

OKTATÁS, SZAKMAI TOVÁBBKÉPZÉS

Motiváció és hatékonyság a magyarórán
Szakmai továbbképzés magyartanárok számára
Maróti Orsolya, Balassi Intézet Magyar Nyelvi Tagozatának vezetője

A Balassi Intézet Magyar Nyelvi Tagozata által szervezett nyelvoktatásban évente több száz diák vesz részt, a magyarórák óraszáma meghaladja a 20 000-et. A tagozat a magyar mint idegen nyelv és a magyar származásnyelv módszertani központjaként konferenciákat, továbbképzéseket is tart, folyóiratot ad ki, szakmai támogatásával segíti a vendégoktatói hálózat működtetését. A külföldiek és a külföldön felnövekvő második, harmadik generációs magyarok nyelvi fejlesztését is egyaránt céljának tekinti.

A tanulással töltött időnek egyszerre kell érdekesnek és hatékonynak is lennie. Hogyan érhetjük el ezt a kettős célt a magyar mint idegen nyelv és a magyar származásnyelv oktatása során? Maróti Orsolya, a Balassi Intézet Magyar Nyelvi Tagozatának vezetője tartja azt a továbbképzést, amelynek során erre a kérdésre is választ kaphatnak a résztvevők. A jó feladatok titkai mellett megismerkedhetnek a Balassi-füzetek 4. és 5. kötetével is, amely 2015 tavaszán jelenik meg. A MOKKA (Magyar mint idegen nyelvet oktatók köre Nagy-Britanniában) által szervezett workshopra örömmel hívjuk és várjuk a magyar nyelvet oktató tanárokat az Egyesült Királyság minden részéről.

Tervezett program:
9.30am – 10.00am Regisztráció
10.00am – 11.30am Workshop I
11.30am – 11.45am Szünet
11.45am – 1.15pm Workshop II
1.15pm – 2.30pm Ebéd
2.30pm – 4.00pm Workshop III

Maróti Orsolya, a Balassi Intézet Magyar Nyelvi Tagozatának vezetője, Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végezte mesterszakos tanulmányait (magyar irodalom, nyelvészet és nyelvpedagógia; magyar mint idegen nyelv és hungarológia; valamint kulturális antropológia szakon) majd doktori címét nyelvészetből a Pécsi Tudományegyetemen szerezte meg. Maróti Orsolya 17 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a nyelvoktatásban. Jelenleg a Balassi Intézetben és a Budapesti Corvinus Egyetemen tanít magyart mint idegen nyelv és származásnyelv, továbbá nyelvészetet és nyelvpedagógiát oktat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen és a Károli Gáspár Református Egyetemen. Sokszínű szakmai tevékenységéhez hozzátartozik, hogy többek között Kanadában, Hollandiában és Németországban magyartanároknak tartott továbbképzéseket idegen nyelv és származásnyelv oktatásból.

A MOKKA 2013 februárjában alakult azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen a Nagy-Britanniában magyar mint idegen nyelvet vagy magyar származásnyelvet oktató tanárok számára rendszeres találkozókra, szakmai kapcsolatok építésére és tapasztalataik, ötleteik, nehézségeik, vagy éppen a jól használható tananyagok megosztására, szakmai továbbképzések szervezésére, saját kezdeményezésű közös projektek kidolgozására, továbbá közös fellépésre a magyar mint idegen nyelv népszerűsítése érdekében az Egyesült Királyságban. Az évente három-négy alkalommal ülésező szervezetnek bárki tagja lehet, aki magyar nyelvet oktat akár egyetemen, hétvégi magyar iskolában, egyéni oktatásban vagy egyéb intézményes vagy nem intézményes keretek között. A találkozók helyszíne a Londoni Magyar Kulturális Központ. A szervezethez való csatlakozás módjáról, a soron következő találkozó időpontjáról, tematikájáról bővebb felvilágosítás az LMKK központi elérhetőségein kérhető.
Aktuális információkért figyelje rendszeresen honlapunkat! A továbbképzésen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezés a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy a 020 7240 8448 telefonszámon.

Kövesse eseményünket Facebook oldakunkon is.

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
6
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események