Iratkozzon fel hírlevelünkre

London: Visky András estje


2013. március 11. hétfő 19 óra
Londoni Magyar Kulturális Központ
10 Maiden Lane, London WC2E 7NA

Visky András: Megöltem az anyámat
Rendhagyó felolvasóest és beszélgetés Visky András drámaíróval

SZÍNHÁZ

A Balassi Intézet londoni intézetében megrendezésre kerülő különleges felolvasóest Visky András Megöltem az anyám című darabjának angliai ősbemutatóját követően kerül megrendezésre. Az esten maga a drámaíró beszél majd művéről.

Megöltem az anyámat Bernadett történetét mutatja be, aki modernkori Jane Eyre-ként, Ceausescu's Romániájában nőtt fel árvaként, a rendszer kegyetlenségének kiszolgáltatva. Bernadettben mégis megvan az erő, a képesség és az öntisztelet ahhoz, hogy meg tudjon bocsátani és képes legyen szeretni.

Bár a darab igaz történeten alapul, mégsem annyira 'Ceausescu gyermekeire', az elhagyott generációra fókuszál, akik a fogamzásgátlás ellen irányuló politika révén jöttek a világra, hanem sokkal inkább a metaforikus értelemben vett árvaságot járja körbe, ami mindenkit érint. Az intézményesített árvaság így lesz egyfajta ajándék, amely felszabadítja a lelket az illúziók és az egymásra utaltság alól.Visky András
költő, drámaíró, dramaturg, egyetemi tanár, színházi teoretikus. A Kolozsvári Állami Magyar Színház dramaturgja, művészeti aligazgatója. Darabjait számos országban bemutatták, többek között Romániában, Magyarországon, Franciaországban, Olaszországban, Lengyelországban, Szlovéniában és az Egyesült Államokban. Szabad művészetek doktora címet szerzett a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Egyetemi tanári pályáját a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Színházi Tanszékén kezdte (jelenleg ugyanitt docens). Ezen kívül volt a Korunk szerkesztője, majd saját kiadót alapított (Koinónia címen), melynek 2009-ig egyben főszerkesztője is volt.


Belépő: £12 

Információ és helyfoglalás: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
17
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események