Iratkozzon fel hírlevelünkre

Magyar Bábszínház Moszkvában

Pályi János bábjátékos Órajáték című bábelőadásai

a VII. Nemzetközi Obraszcov Bábfesztiválon

2013. október 08. (kedd) 17:00, Obraszcov Bábszínház

2013. október 09. (szerda) 14:00, Obraszcov Bábszínház

Info, jegyek: www. puppet.ru 

Órajáték

Bábos Mágus János bábszínháza igazi bravúr bábszínház. A vásári bábjátékokból ismert kesztyűs és zsinóros bábokkal meséli el a bábjátékos (Pályi János) Hétpróbás Nagyokos János történetét.

Az alvilágból Lucifer irányításával elveszik az időtorony lakóinak idejét. Már mindenki elköltözött, csak Hétpróbás Jancsi fog ki a pokolbéli praktikákon. Őt nem lehet felidegesíteni, nincsenek rossz álmai, és nem hajlandó rohangálni. Egy befoghatatlan pofájú fickó, aki akármelyikünk lehetne. A legügyesebb énünk, aki móresre tanítja a hatalmaskodó házmestert, a tudálékos doktort, vagy a faragatlan rendőrt. Még a zsémbelő feleségét is meg tudja fékezni. Lucifer elrabolja a kisfiát. Jancsi pokolra száll utána, és sorra tángálja el az alvilági szörnyeket, Lucifert és végül magát a Halált is megtáncoltatja.

Igazi családi program. Megannyi fesztiválsikert megélt előadás, felnőttek és gyermekek közös szórakozására készült!

Pályi János bábszínész

Az Állami Bábszínház bábszínész képző stúdiójában végyett bábszínészként 1983-ban. Alapító tagja volt a Ciróka Bábszínháznak és a Maskarás Báb- és Utcaszínháznak. 1990-től a kolozsvári Puck Bábszínházban, majd a  győri Vaskakas Bábszínházban is dolgoztott, később a meg-megújuló Maskarással járta a világot. Több nagyszabású utcaszínházi előadás létrehozásánál bábáskodott. Szóló bábjátékosként számos fesztiválon játszott. 2005-től másfél évig művészeti vezetőként dolgoztott a Vojtina Bábszínházban, Debrecenben. 2010-ben elindította Kaposváron a BábSzínTeret, a legújabb független befogadó és produkciós bábszínházat. 

Bábjátékosnak tartja magát. A bábszínész-képzés és a bábu esztétikája foglalkoztatja. Fontos számára a bábhagyomány ápolása, ezért játszott Vitéz Lászlót, ami a bábszínészet csúcsa szerinte. Olyan ősi mítoszok és rítusok hajszálgyökereit fedezte fel benne, melyek egészen messze keletre vezetnek az ősszínházi formákhoz.

Legfőbb mesterének tekinti Kemény Henriket, aki megőrizte és átadta a Vitéz László hagyományt.

Balassi Intezet Moszkva Palyi Janos babjatekos

 

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
23
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események