Iratkozzon fel hírlevelünkre

MAGYAR DESIGN RÓMÁBAN

A Balassi Intézet - Római Magyar Akadémia és az Open Design Italia egy olyan design kiállítással zárja az évet, amely lehetőséget nyújt a magyar iparművészek római bemutatkozására olasz partnerekkel együtt. Az intézet galériájában 10 olasz és 10 magyar designer kimondottam magas színvonalú, kis-szériás, kézműves jellegű termékei, iparművészeti alkotásai láthatóak 2015. november 27-től az olasz fővárosban.

 

Opendesign 3
Az együttműködés első fázisában a Római Magyar Akadémia, a Design Terminál és a Nemzeti Kreatívipari Központ közösen népszerűsítette az Open Design Italia által 2015 májusában, Trentóban szervezett Nemzetközi Design Verseny és Kiállítás rendezvényét. A tárlat megnyitóján Németh Pál, a Római Magyar Akadémia galériájának kurátora és Elena Santi, az Open Design Italia elnöke válogatták ki azokat az olasz iparművészeket, akik lehetőséget kaptak a római kiállításon való részvételre (Atelier di Cucina, Aude, Little Italo, Defact+Hery&Co, Takira Design, Mango Design és Benini e Salvaterra). A kurátorok a magyar anyag válogatásánál - követve az olasz partner elvárását - a hangsúlyt a kimondottam a magas színvonalú, kisszériás, kézműves jellegű termékek, iparművészeti alkotások prezentációjára helyezték, így a kortárs magyar design élvonalának 9 fiatal alkotócsapata kapott lehetőséget a római bemutatkozásra (S’39 Hibrid Design Manufacture, Planbureau, Borabo Design, Vidonori, Stúdió- Nomád, BigBoy Bike, Leits Design, Paprikum és Dot for You).
A Balassi Intézet – Római Magyar Akadémia kiemelt eseményeként a kiállítás több szempontból is kedvezően befolyásolja Magyarország itáliai megítélését: népszerűsíti a magyar iparművészetet, amely ezen a kiállításon a világhírű olasz design egyenrangú partnereként szerepel, ugyanakkor megteremti a kapcsolatépítés lehetőségét a magyar és az olasz iparművészek között.

Az Open Design Italia képviselői kifejezték szándékukat a további együttműködésre, amelyet részint egy közös budapesti kiállításban, részint pedig a 2016-os milánói design-vásáron való közös szereplésben szeretnék megvalósítani.
A kiállítás kurátorai: Elena Santi (Open Design Italia), Németh Pál (RMA)

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
23
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események