Iratkozzon fel hírlevelünkre

Muzsikás Együttes adventi koncertje

Élettel teli zenéje, közvetlen előadásmódja lenyűgözi a hallgatót, már-már intézmény, igazi hungaricum, a magyar népzene, a magyar kultúra nagykövete. Az együttes nemzetközi hírű, Kossuth-díjas, Liszt Ferenc-díjas és Magyar Örökség díjas népzenei formáció. 2008-ban megkapták a legrangosabb nemzetközi világzenei elismerést, a World Music Expo WOMEX nagydíját. Zenéjük hallható az Oscar díjas rendező, Costa Gavras „Music Box” című filmjében is.

 

 

Időpont: 2013. december 6. péntek 20:00

Helyszín: Balassi Intézet Brüsszel, Treurenberg 10 - 1000 Brüsszel

A részvétel ingyenes.

A Muzsikás Együttesnek elsőként sikerült elfogadtatniuk a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust. Előadásuk izgalmas, átfogó zenei élmény, ahol a közönséget visszarepítik a régmúlt magyar falvak világába, ahol a népi, népzenei hagyományok oly fontosak voltak. Nem véletlenül váltak világhírűvé: magas színvonalon, más műfajokra nyitottan - bár gyökereiket sosem megtagadva - játszanak népzenét, s ami talán még fontosabb: megőrizve és a hallgatóság felé is közvetítve a zene elementáris szeretetét. Sokoldalúságukra jellemző, hogy otthonosan mozognak mind a folk, népzenei és világzenei fesztiválokon, mind komolyzenei, alternatív zenei, jazz, kelta zenét kedvelő, vagy zsidó zenei rendezvényeken.

Az együttes évről-évre adventi koncertekkel készül a legszentebb ünnepre. A karácsony előtti napok, az advent időszaka, az ünnepre való lelki felkészülést segítik. Ilyenkor a felhőtlen öröm, az ünnep szépsége kerül középpontba, mai rohanó életünkben rávilágítva az ilyen, mindenkit összehozó események fontosságára. 
Brüsszeli adventi koncertjük, mely egyben utolsó kiemelt programja a brüsszeli Balassi Intézetnek ebben az évben, remek válogatása lesz az elmúlt évtizedek során megalkotott, gazdag zenei repertoárjuknak.

További információ a fellépőkről a Muzsikás együttes honlapján.

Jelenlegi tagok:

Sipos Mihály (hegedű, citera, ének)

Porteleki László (hegedű, koboz, tambura, ének)

Éri Péter (brácsa, kontra, mandolin, furulyák, ének)

Hamar Dániel (bőgő, gardon, dob, ének)

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
17
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események