Iratkozzon fel hírlevelünkre

Nyelvi Koktélbár 2014

 

Nyelvi és kulturális sokszínűség, kreativitás és játék, szórakoztató nyelvtanulás, európai együttműködés: ezekből kevertük ki az ötödik Európai Nyelvi Koktélbárt.
A Magyarországon működő európai kulturális intézetek (EUNIC Hungary), együttműködve az Európai Bizottsággal 2014. szeptember 26-án rendezik meg az Európai Nyelvi Koktélbárt, idén először a Kutatók Éjszakája programsorozat részeként, hogy egy sokrétű és szórakoztató idegennyelvi kavalkáddal ünnepeljék meg Európa nyelvi és kulturális sokszínűségét. A rendezvény célja, hogy a nyelvek európai napja (http://edl.ecml.at - szeptember 26.) alkalmából felhívja a figyelmet a nyelvtanulás fontosságára és Európa nyelvi sokféleségére, az anyanyelv és az idegennyelvtudás képviselte értékre, összekötve a Kutatók Éjszakája céljaival. 2014-ben a rendezvény helyszíne a Budapesti Olasz Kultúrintézet nagyterme.

A programról
A hagyományokhoz híven a résztvevő intézmények asztalainál a vendégek szórakoztató nyelvtanuló feladatokat oldhatnak meg, különböző nyelvi játékokat játszhatnak, anyanyelvi beszélőkkel találkozhatnak és megszerezhetik a jelképes Európai Nyelvi Útlevelet. A játékban részt vevők között a kulturális intézetek által felajánlott, nyelvtanuláshoz kapcsolódó értékes nyereményeket sorsolnak ki.
Idén újdonságként a látogatóknak lehetőségük lesz 20 perces mini-nyelvórák keretében belekóstolni különböző nyelvekbe. Az esemény hivatalos weboldalán (www.nyelvikoktelbar.hu) a rendezvényhez kapcsolódik egy online játék is egy kis kóstoló gyanánt. A rendezvényen sor kerül az Európai Bizottság kezdeményezésére létrehozott Európai Nyelvi Díj átadására is, amelynek hazai lebonyolítását a Tempus Közalapítvány végzi.

kutatok ejszakaja bannerHáttér
A nyelvek európai napján Európa-szerte versenyek, fesztiválok, nyílt napok várják az érdeklődőket, akik íly módon ízelítőt kapnak a nyelvtanulás örömeiből, és jó néhány kiadvány, televízió- és rádióprogram közül is válogathatnak. A szakemberek konferenciákon és szemináriumokon cserélnek eszmét egymással a nyelveket érintő aktuális kérdésekről.
Az Európai Unió 500 millió lakosa által beszélt különböző nyelvek mozaikszerűen fedik le Európa térképét. A nyelvtudás fontossága felértékelődött – legyen szó utazásról, külföldi tanulmányokról, üzleti kapcsolatokról vagy munkalehetőségekről. A folyamatosan bővülő és egyre sokszínűbb Unióban az idegen nyelvek ismerete előmozdítja a kultúrák közötti kapcsolatokat, egymás kölcsönös megértését, valamint az emberek közötti közvetlen kommunikációt. Európa nyelvi sokszínűsége igazi kincs, ezt a változatos örökséget ünnepeljük minden évben szeptember 26-án. Idén az egész Európában ünnepelt Kutatók Éjszakája is erre a napra esik, s a nyelvi koktélbárban már délután elkezdődik a nyelvtudományok szórakoztató módon való népszerűsítése.

A rendezvényre 2014. szeptember 26-án 14h00 és 18h00 között kerül sor a Budapesti Olasz Kultúrintézetben: 1088 Budapest, Bródy S. u. 8. (www.iicbudapest.esteri.it/IIC_Budapest)

14h00 Programindítás koktéllal
14h-17h30 Játékok és tesztek, interaktív foglalkozások a kulturális intézetek standjainál
15h00 Mini nyelvórák - próbálj ki egy idegen nyelvet és magad!
17h30 Ajándéksorsolás - Nyerj nyelvtanfolyamot, nyelvkönyet, ingyenes nyelvvizsgát!

A koktélbárról és a hozzá kapcsolódó játékokról további információk: www.nyelvikoktelbar.hu

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
22
Augusztus
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Montmartre | Vigne du Clos, Rue des Saules 75018 Paris
2019. okt. 12. - okt. 12.
Montmartre-i szüreti ünnepség