Iratkozzon fel hírlevelünkre

Pályázati felhívás - IV. Hungarológiai és Információtechnológiai Konferencia

A Balassi Intézet pályázatot hirdet a nyugati diaszpórában és a Kárpát-medencei szórványban működő hétvégi és délutáni iskolák tanárai számára a 

IV. HUNGAROLÓGIAI ÉS INFORMÁCIÓTECHNOLÓGIAI KONFERENCIÁN való részvételre.

A pályázat célja: a külhoni magyar pedagógusok továbbképzése, szakmai párbeszédük elősegítése. A négynapos rendezvénynek a Balassi Intézet ad otthont.

A pályázat a Kárpát-medencei szórványban és a nyugati diaszpórában működő magyar iskolák tanárait kívánja megszólítani. A pályázat elbírálásánál előnyt jelent a magyar kultúrával kapcsolatos tevékenység, az aktív részvétel az adott ország magyar közösségének életében.

A konferencia várható témái:
A XXI. századi elvárásoknak megfelelő tananyagok kiválasztása. A diákok motiválása. A bevált gyakorlatok megosztása. Drámapedagógiai módszerek és a média felhasználása. A Magyar népmesék rajzfilmsorozat felhasználása a nyelvi fejlesztés során. A Balassi-füzetek 4. és 5. kötetének módszertana. Szövegértési feladatok, mozgásos játékok a nyelvórán.
A konferencia időtartama: 4 nap (2016. február 18. – február 21.)
A résztvevők számára a következőket biztosítjuk:

  • ingyenes részvételi lehetőség,
  • az előadások, műhelymunkák anyaga,
  • napi 3 étkezés,
  • útiköltség-hozzájárulás (ennek maximális összege Európából érkezők esetében 25 000, a tengerentúlról érkezők esetében 100 000 forint)
  • igény szerint kollégiumi elhelyezés (2-3 ágyas szobákban).

A konferenciára 40 fő jelentkezését tudjuk elfogadni.

A pályázatra 2015. november 10-től lehet jelentkezni az elektronikus ügyfélkapun keresztül.

A pályázat elektronikus beküldési határideje:
2015. december 13., helyi idő szerint 23:59 (CET – Central European Time)

A pályázatokról szóló döntés meghozatalának határideje: 2015. december 15. A döntésről 2 napon belül értesítjük a pályázókat.

A pályázatokról a döntést a Balassi Intézet képviselőiből álló Értékelő Bizottság hozza meg. A döntés minden pályázóra nézve kötelező.

A Balassi Intézet a határidő után beérkezett, illetve formailag hibás és hiányos, pontatlanul vagy olvashatatlanul benyújtott pályázatokat nem veszi figyelembe.
A pályázat benyújtása kizárólag elektronikus formában történik.

Ennek lépései:
1. regisztráció a https://sao.bbi.hu/palyazatok/kitoltes/hungarologia-es-informaciotechnologia-konferencia-2016 címen
2. a konferencia elektronikus pályázati adatlapjának kitöltése (A pályázatok menüpont alatt található Hungarológiai és Információtechnológiai Konferencia 2016 pályázat)

Csak elektronikus jelentkezést fogadunk el!

Csatolandó dokumentumok:

  • a felületen pdf-formátumban feltöltött önéletrajz,
  • a felületen feltöltött rövid motivációs levél,
  • előnyt jelent, de nem kötelező, ha ezeken felül pdf-formátumban feltölti egy társadalmi szervezet (külhoni magyar szervezet, cserkészet, iskola, alapítvány, egyház stb.), vagy elismert személyiség ajánlását

A jelentkezéssel kapcsolatban további tájékoztatást a Balassi Intézet Magyar Nyelvi Tagozatán Budavári Bernadettnél kaphat.

Telefonon: +36-1-381-5146
E-mailben: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A konferenciával kapcsolatos egyéb kérdésekkel Szijártó Adrienn tagozati előadót kereshetik az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

További információ a Balassi Intézet honlapján: www.balassiintezet.hu

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
23
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események