Iratkozzon fel hírlevelünkre

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A HÉTVÉGI MAGYAR ISKOLÁK TALÁLKOZÓJA 2018. PROGRAMON VALÓ RÉSZVÉTELRE

 

 

HÉTVÉGI MAGYAR ISKOLÁK TALÁLKOZÓJA 2018 programon való részvételre

 

A pályázat célja: a külhoni magyar pedagógusok továbbképzése, szakmai párbeszédük elősegítése. A négynapos rendezvénynek a KKM - Balassi Intézet ad otthont.

 

A pályázat a Kárpát-medencei szórványban és a nyugati diaszpórában működő magyar iskolák tanárait kívánja megszólítani. A pályázat elbírálásánál előnyt jelent a magyar kultúrával kapcsolatos tevékenység, az aktív részvétel az adott ország magyar közösségének életében.

 

A konferencia várható témái:

- a tervezés és megvalósítás/megvalósíthatóság kérdései, különös tekintettel a tananyagokra és tantervekre a jó gyakorlatok középpontba állításával,

- az oktatási folyamat lépései, a taneszközök és módszerek megfelelő használata,

- az egyes pedagógiai irányzatok helye és szerepe a XXI. századi elvárások fényében,

- óratervek, tanmenetek a Balassi-füzetek használatához. 

 

 

A konferencia időtartama: 4 nap (2018. január 25-január 28.)

A résztvevők számára a következőket biztosítjuk:

  • ingyenes részvételi lehetőség a konferencián, 
  • az előadások, műhelymunkák anyaga,
  • étkezés, 
  • igény esetén szállás biztosítása (kétágyas szobákban),
  • utazási költségtérítés, amelynek mértéke nem haladhatja meg a benyújtott útiköltségszámlán szereplő összeget, de legfeljebb: Európából érkezőknek 60 000 Ft, Ázsiából érkezőknek 100 000 Ft, Észak-Amerikából érkezőknek 150 000 Ft, Ausztráliából, Új-Zélandról, Dél-Amerikából és Afrikából érkezőknek 300 000 Ft.)
A költségtérítés kifizetése a pályázatot kiíró KKM-Balassi Intézet és a résztvevő között megkötésre kerülő megbízási szerződés alapján fog történni, utólag, a benyújtott útiköltség-számlák alapján. A kifizetés részletes szabályait a szerződés fogja tartalmazni.Az utazási költségtérítés kifizetésének feltételei
Az utazási költségtérítés kizárólag a helyközi közlekedés során felmerült kiadások fedezésére szolgál, egyéb közlekedési költség (helyi közlekedés, taxi stb.) elszámolására nincs lehetőség.


Az utazási költségtérítés nem terjed ki az utasbiztosításra.

Az utazási költségtérítés kifizetésének feltételei tömegközlekedéssel érkező résztvevő esetén:
1. a Külgazdasági és Külügyminisztérium által küldött és a résztvevő által kitöltött költségelszámolási formanyomtatvány,

2. a résztvevő útlevelének/személyigazolványának másolata,

3. a jegy(ek)ről a következő névre és címre kiállított számla: Külgazdasági és Külügyminisztérium, 1027 Magyarország, Budapest, Bem rakpart 47. (Ministry of Foreign Affairs and Trade, 1027 Hungary, Budapest, Bem rakpart 47.)

4. a jegy(ek) másolata,

5. banki igazolás attól a banktól, ahová a költségtérítést kérik utalni.

 

A költségtérítéshez a résztvevőknek a fenti dokumentumok mindegyikét be kell mutatniuk budapesti látogatásuk során:

Az utazási költségtérítés kifizetésének feltételei személygépjárművel érkező résztvevő esetén:

1. a Külgazdasági és Külügyminisztérium által küldött és a résztvevő által kitöltött költségelszámolási formanyomtatvány,

2. a résztvevő útlevelének /személyigazolványának másolata,

3. a személygépkocsi forgalmi engedélyének másolata,

4. a résztvevő jogosítványának másolata,

5. a gépjármű biztosításának másolata,

6. amennyiben autópályadíjat is fizetni kell, akkor az autópályadíjról a következő névre és címre kiállított számla: Külgazdasági és Külügyminisztérium, 1027 Magyarország, Budapest, Bem rakpart 47. (Ministry of Foreign Affairs and Trade, 1027 Hungary, Budapest, Bem rakpart 47.)

7. banki igazolás attól a banktól, ahová a költségtérítést kérik utalni.


Kizárólag saját tulajdonú gépkocsi esetén tudunk hozzájárulást fizetni.

 

Az utazás költségtérítéséhez a résztvevőknek a fenti dokumentumok mindegyikét be kell mutatniuk budapesti látogatásuk során:

 

A résztvevőkkel a KKM megbízási szerződést köt, amely tartalmazza a konferencián résztvevő és a megbízó jogait és kötelezettségeit. A pályázati felhívás és a megkötött megbízási szerződés feltételei közötti esetleges eltérés esetén a megbízási szerződésben előírtak irányadók.


A meghirdetett keretszám: 30 fő.

 

A pályázatra 2017. november 8-tól lehet jelentkezni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen a jelentkezési lap és a csatolandó dokumentumok megküldésével.

 

Csatolandó dokumentumok:

  • önéletrajz (pdf-formátumban),
  • rövid motivációs levél,
  • előnyt jelent, de nem kötelező, egy társadalmi szervezet (külhoni magyar szervezet, cserkészet, iskola, alapítvány, egyház stb.) vagy elismert személyiség ajánlása (pdf formátumban).


A pályázat beküldési határideje: 2017. november 30., 23:59 Central European Time)


A pályázatokról szóló döntés meghozatalának határideje: 2017. december 4. A KKM–Balassi Intézet a döntést követően 2 munkanapon belül elektronikus úton értesítést küld a pályázat eredményéről. A pályázatokról a döntést az Intézet képviselőiből álló Értékelő Bizottság hozza meg egyéni döntéshozatallal. A döntés minden pályázóra nézve kötelező. A döntéssel szemben fellebbezésnek nincs helye, a pályázó azonban a Külgazdasági és Külügyminisztérium nemzetközi oktatási ügyekért felelős állami vezetőjéhez kifogást nyújthat be, ha a pályázati eljárás, a pályázat befogadása vagy a pályázati döntés jogszabálysértő. A kifogást a pályázónak a kifogásolt intézkedésről vagy mulasztásról való tudomásszerzéstől számított 10 munkanapon, de legkésőbb a kifogásolt intézkedés megtörténtéről vagy a mulasztástól számított 30 munkanapon belül kell benyújtania. A pályázónak a kifogás benyújtásakor az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) kormányrendelet (a továbbiakban: „Ávr”) 102/D. §-ában meghatározottak szerint kell eljárnia. Ugyanezen jogszabályhely rendelkezik a kifogás elbírálásának rendjéről is.


A KKM–Balassi Intézet a határidő után beérkezett, illetve formailag hibás és hiányos, pontatlanul vagy olvashatatlanul benyújtott pályázatokat nem veszi figyelembe.

A jelentkezéssel kapcsolatos további tájékoztatást a KKM Nemzetközi Magyar Nyelvi Képzésekért és Oktatásért Felelős Főosztályán, Meleg Regina oktatási referensnél kaphat.

 

Személyesen: 1016 Budapest, Somlói út 51., 214. szoba

Telefonon: +36-1-666-7981

E-mailben: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Egyéb információ a KKM–Balassi Intézet honlapján: http://www.balassiintezet.hu

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
23
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események