Iratkozzon fel hírlevelünkre

Pályázati felhívás - Balassi Nyári Egyetem 2017 ösztöndíj a Stipendium Hungaricum magyar nyelvi egyetemi előkészítő programban résztvevők számára

 

Pályázati felhívás magyar nyelvi és hungarológiai

nyári egyetemen való részvételre

 

A 241/2016. (VIII.16.) Kormány rendelet alapján a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) pályázatot hirdet a Stipendium Hungaricum Programban részt vevő, bármely magyarországi intézmény magyar nyelvi egyetemi előkészítő képzésén tanuló személyek számára, a magyar nyelvvel és kultúrával kapcsolatos ismereteik elmélyítése érdekében a 2017 nyarán megrendezésre kerülő

 

BALASSI NYÁRI EGYETEMEN való részvételre.

 

Az ösztöndíj célja: a Stipendium Hungaricum Program magyar nyelvi egyetemi előkészítő képzésén részt vevő külföldi állampolgárságú személyek magyarnyelv-tudásának és Magyarországgal kapcsolatos ismereteinek fejlesztése. A négyhetes magyarországi tanulmányokra a KKM–Balassi Intézetben kerül sor.

 

A Balassi Nyári Egyetemen való részvételre pályázatot a 18. életévét betöltött, elsősorban egyetemista korú, a Stipendium Hungaricum Program magyar nyelvi egyetemi előkészítő képzésén részt vevő személyek nyújthatnak be. A pályázat elbírálásánál előnyt jelent az aktív közösségi munka, valamint a magyar kultúrával kapcsolatos tevékenység.

 

A képzés leírása:

Négyhetes tanulmányaik során a 80 magyar nyelvórán kívül 40 óra hungarológiai előadáson/terepmunkán is részt vehetnek a hallgatók. A tantermen kívüli programok során (kirándulás, múzeumlátogatás stb.) saját tapasztalatokat, élményeket szerezhetnek Magyarország kultúrájával kapcsolatban. A program írásbeli és szóbeli vizsgával zárul.

Nyertes pályázat esetén az oktatásokon való részvétel kötelező, ennek indokolatlan elmulasztása, valamint a Balassi Nyári Egyetem Tanulmányi és Vizsgaszabályzatának és/vagy a 1016 Budapest, Somlói út 51. szám alatti kollégium Házirendjének megszegése esetén a képzésre és kollégiumi elhelyezésre való jogosultság azonnal megszűnik.

 

A képzés időtartama 4 hét (2017. július 24. – augusztus 18.)

 

 

Az ösztöndíj tartalma:

   • képzési díj,
   • a tananyag költségei,
   • kollégiumi elhelyezés (2–3 ágyas szobákban),
   • napi 3 étkezés,
   • BKK havibérlet,
   • a délutáni programokon való ingyenes részvétel,
   • a kiránduláson való ingyenes részvétel


A meghirdetett ösztöndíjas keretszám:    45 fő.

A pályázat elektronikus beküldési határideje:   2017. június 26., 24:00 óra

 

A pályázatokról szóló döntés meghozatalának határideje: 2017. június 28. A KKM–Balassi Intézet a döntést követően 5 munkanapon belül elektronikus úton értesítést küld a pályázat eredményéről. A pályázatokról a döntést az Intézet képviselőiből álló Értékelő Bizottság hozza meg. A döntés minden pályázóra nézve kötelező.

A KKM–Balassi Intézet a határidő után beérkezett, illetve formailag hibás és hiányos, pontatlanul vagy olvashatatlanul benyújtott pályázatokat nem veszi figyelembe.

A pályázat benyújtása elektronikus formában történik.

 

 

Ennek lépései:

1.A https://sao.bbi.hu/palyazatok/kitoltes/balassi-nyari-egyetem-2017-stipendium-hungaricum címen történő regisztrációt követően

2. töltse ki a pályázati adatlapot.

 

CSAK ELEKTRONIKUS JELENTKEZÉST FOGADUNK EL!

 

Csatolandó dokumentumok:

 

$1§  a felületen doc- vagy docx-formátumban feltöltött önéletrajz,

$1§  a felületen pdf-formátumban feltöltött útlevélmásolat,

$1§  a felületen pdf-formátumban feltöltött TAJ-kártya másolat, ha van,

$1§  előnyt jelent, de nem kötelező, ha ezeken felül pdf-formátumban feltölti társadalmi szervezet vagy elismert személyiség ajánlását.

 

A pályázó 2017. június 26. 24:00 óráig nyújthatja be jelentkezését a KKM–Balassi Intézet ügyfélkapu rendszerében a https://sao.bbi.hu/ weboldalon.

A pályázati felület használatához technikai segítséget a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen kaphat.

 

A pályázót terhelő költségek:

 • az utazás költségei,
 • egészségbiztosítási díj (a hallgatót terheli a tanulmányai alatt felmerülő összes egészségügyi szolgáltatás díja, biztosításáról önmagának kell gondoskodnia.).


A jelentkezéssel kapcsolatos további tájékoztatást a KKM Nemzetközi Magyar Nyelvi Képzésekért és Oktatásért Felelős Főosztályán, Korcsmáros Tilla oktatási referensnél kaphat.

 

Személyesen: H-1016 Budapest, Somlói út 51., 214. szoba

Telefonon:  +36-1-381-5146
E-mailben:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  
Egyéb információ a KKM–Balassi Intézet honlapján: 
www.balassiintezet.hu 

__________________________________________________________________

A pályázatra angol nyelvű jelentkezést is elfogadunk.

Applications may be submitted in English language as well. 

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
23
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események