Iratkozzon fel hírlevelünkre

Pályázati felhívás keresztféléves magyarságismereti ösztöndíjra a 2018-as tanévre

 

 

magyar nyelvi és MAGYARSÁGISMERETI KÉPZÉSekRE.

 

A magyar nyelvi és magyarságismereti állami ösztöndíj célja: a nyugati diaszpórában élő, magyar származású (külföldi állampolgárságú!) fiatalok magyar nyelvtudásának és magyarságismeretének fejlesztése. A kétszemeszteres magyarországi tanulmányokra a Külgazdasági és Külügyminisztériumban kerül sor, a KKM Oktatási és Rekreációs Kft. felnőttképzési intézmény közreműködésével.

 

A pályázat 18. életévét betöltött, elsősorban egyetemista korú, magyar származású fiatalok számára kerül kiírásra. A korhatár: 35 év. A pályázónak külföldi állampolgársággal kell rendelkeznie, a magyar állampolgárság megléte nem kizáró ok. A pályázatnál elbírálásra kerül a társadalmi körökben folytatott közösségi munka, egyetemi ajánlás, valamint a magyar kultúrával, művészettel vagy más területtel kapcsolatos tevékenység. A 2018-as (keresztféléves) tanévre szóló ösztöndíjpályázatra elsősorban a déli félteke országaiból várjuk a jelentkezőket.

 

A pályázati felhívás letöltése  pdf

 

A képzés leírása:

A program magyar nyelvi és magyarságismereti tanulmányokat tartalmaz, valamint lehetőséget nyújt az országgal és az élő magyar kultúrával való aktív megismerkedésre is. A magyarságismereti tanulmányok keretében történelem, irodalom, földrajz, néprajz, művészettörténet és társadalomismeret tantárgyakat tanulnak a hallgatók. A program magyarságismereti tanulmányokból záróvizsgával, egy választott témából megírt záródolgozat megvédésével fejeződik be. A pályázó vállalja, hogy a tanév végén magyar nyelvből államilag elismert nyelvvizsgán vesz részt. (A nyelvvizsga szintje, fajtája és az ennek megfelelő befizetendő vizsgadíj mértéke a nyelvi szintfelmérést végző bizottság döntésétől függ.)

 

 

A felnőttképzésben résztvevők a képzés sikeres abszolválása esetén tanúsítványt kapnak.

 

 

Azoknak a hallgatóknak, akik hazai egyetemükön kreditpontokra tudják váltani magyarországi tanulmányaikat, a Külgazdasági és Külügyminisztérium rendelkezésére bocsátja – a tanúsítványon kívül – a szükséges tantárgyleírásokat.

 

Az oktatáson való részvétel kötelező, ennek indokolatlan elmulasztása, valamint a Tanulmányi és Vizsgaszabályzatának és/vagy Fegyelmi Szabályzatának megszegése esetén a képzésre és kollégiumi elhelyezésre való jogosultság azonnal megszűnik, és – az aláírt ösztöndíjszerződésben foglaltak szerint – az addig felvett ösztöndíjat vissza kell fizetni.

 

A képzés időtartama 9 hónap (2018. február–június, 2018. szeptember–december).

 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium az ösztöndíjas hallgatók számára a képzés időtartamára az alábbiakat biztosítja:

—   ingyenes képzés

—   30.000 HUF/hó ösztöndíj

—  térítésmentes kollégiumi elhelyezés (3 ágyas szobákban)

—   diákigazolvány (kedvezményekre jogosít)

—   egészségbiztosítás

 

A tervezett ösztöndíjas keretszám:   10 fő

A pályázat beküldési határideje:   2017. november 17.

 

A pályázatokról szóló döntés meghozatalának határideje: 2017. november 30., amelyet követően 3 munkanapon belül a Külgazdasági és Külügyminisztérium értesítést küld a pályázat eredményéről.

 

A Kiíró a határidő után beérkezett, illetve formailag hibás és hiányos, pontatlanul vagy olvashatatlanul benyújtott pályázatokat nem veszi figyelembe.

 

A pályázatokról a döntést a Külföldi Magyar Cserkészszövetség javaslata alapján a Külgazdasági és Külügyminisztérium képviselőiből álló Értékelő Bizottság hozza meg. A döntés minden pályázóra nézve kötelező.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a határidő után beérkezett, illetve formailag hibás és hiányos, pontatlanul vagy olvashatatlanul benyújtott pályázatokat nem veszi figyelembe.

 

Az ösztöndíjat nyert pályázónak nyilatkoznia kell, hogy elfogadja-e az ösztöndíjat. A nyertes pályázó – az elfogadásról szóló nyilatkozat megtétele után, 7 napon belül – köteles a kötelező kirándulások díját (600 USD) és a regisztrációs díjat (50 USD), összesen 650 USD-t egy összegben befizetni. A befizetés módja: személyes csekken (USA és Kanada) vagy banki átutalással. A csekket egyszerű légipostán a következő címre kell küldeni: Hungarian Scout Association in Exteris, 2850 Route 23 North, Newfoundland, NJ 07435 - USA. Banki átutalás esetén a számlaadatok a következők: Hungarian Scout Association in Exteris; Wells Fargo Bank; ABA Routing #021200025; Account number: 7219453979; Swift code# WFBIUS6S; Bank address: Wells Fargo Bank, NA, 20 Mountainview Avenue, Wayne, NJ, Postal code 07470, USA.

 

Amennyiben a befizetés nem történik meg az ösztöndíj elfogadását követő 14 napon belül, a pályázó elveszíti az ösztöndíjra való jogosultságát, és az ösztöndíj egy várólistára került pályázónak lesz felajánlva. Amennyiben a pályázó elfogadta az ösztöndíjat, és befizette a kötelező kirándulások díját, de azután mégis visszalép, 2017. december 31. előtti visszalépés esetén a kirándulások összegének 50%-át téríti vissza a Hungarian Scout Association (300 USD). A regisztrációs díj (50 USD) nem téríthető vissza. 2017. december 31. utáni visszalépéskor már nincsen lehetőség visszatérítésre.

 

A pályázat menete:

 

1. Regisztráció

A pályázónak a pályázati időszakban regisztrálnia kell az ügyfélkapu rendszerében a http://sao.bbi.hu/login/registration weboldalon.

A pályázó a regisztráció sikerességéről 1 napon belül visszaigazoló levelet kap a regisztrációkor megadott e-mail címére. Amennyiben ez a levél nem érkezik meg, kérjük, írjon a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre!

 

2. Pályázati adatlap kitöltése

A sikeres regisztrációt követően a

https://sao.bbi.hu/palyazatok/lista/magyarsagismeret-hungarian-cultural-studies

pályázati oldalon, a belépést követően töltse le a pályázati adatlapot (word dokumentum). A pályázati adatlapot elektronikusan (csak számítógéppel!) kell kitölteni!

 

3. A pályázathoz csatolandó mellékletek és igazolások elkészítése, beszerzése

A pályázathoz szükséges mellékletek és igazolások:

– kb. 300 szavas fogalmazás a magyarországi tanulmányok céljáról és a megszerzendő ismeretek otthoni hasznosításáról,

– kézzel írott önéletrajz,

– az útlevél másolata,

– tanulmányokat igazoló dokumentumok másolata,

– társadalmi szervezet (cserkészet, iskola, alapítvány, egyház stb.) vagy elismert személyiség ajánlása,

 

4. A pályázati adatlap kinyomtatása és aláírása. A teljesen kitöltött és aláírt adatlapot kérjük szkennelni!

 

5. Az aláírt pályázati adatlap és a csatolandó mellékletek, igazolások elektronikus változatának feltöltése a https://sao.bbi.hu/palyazatok/lista/magyarsagismeret-hungarian-cultural-studies

pályázati oldalon.

Kérjük, a feltöltéshez engedélyezze a böngészőjén a Flash használatát!

 

6. A pályázati adatlap és a csatolandó mellékletek, igazolások elektronikus változatának elküldése Dr. Némethy Kesserű Judit részére, e-mail címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , illetve a Külgazdasági és Külügyminisztérium részére, e-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A pályázót érintő költségek:

—az utazás költségei,

—az étkezés költségei,

—nyelvvizsgadíj (ECL B2 vagy C1 kb. 25.000 HUF),

—bérlet (tömegközlekedési eszközökön való utazáshoz),

—javasolt költőpénz az étkezés, diákbérlet és személyes költségek fedezésére:

    kb. 250 USD / hó,

—tanulmányi vízum beszerzése az illetékes magyar külképviseleten,

—egy kötelező belföldi és egy kötelező erdélyi kirándulás költsége (600 USD),

—a regisztrációs díj (50 USD)  

—belépőkártya és egyéb költségek (kb. 2.000 HUF)

 

 

Információ:

Dr. Némethy Kesserű Judit (Teleki Pál Alapítvány)

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szórád Gábor (Külföldi Magyar Cserkészszövetség irodája)

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Segítség a pályázat menetéhez:

Sasvári Tünde (Külgazdasági és Külügyminisztérium)

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

__________________________________________________________________________________________

A pályázati kiírás és a pályázati adatlap letölthető a Külgazdasági és Külügyminisztérium (www.balassi-intezet.hu) és a Külföldi Magyar Cserkészszövetség (www.kmcssz.org) honlapjáról.

All Hungarian speakers should fill in the Hungarian-language form. Use the English-language form only if you do not speak Hungarian. 

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
29
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események