Iratkozzon fel hírlevelünkre

Pályázati felhívás posztdoktori ösztöndíjra a Glasgow-i Egyetemen (University of Glasgow)

Ország: Nagy-Britannia

 

Támogatottak: Doktori címmel rendelkező kutatók, oktatók

Célok: Kutatás

Tudományterület: Politika- és társadalomtudomány

Támogatások formája: ösztöndíj

Ösztöndíj időtartama: 9 hónap, 2013. október 1-től 2014. június 30-ig

Korhatár (alsó-felső): Nincs

Ösztöndíj keret: 1250 GBP/hó

Pályázati határidő: 2013. szeptember 30.


Pályáztató szervezet: Balassi Intézet, Vendégoktatói Iroda


Pályáztató címe: 1519 Budapest, Pf. 385


Kontakt-személy elérhetősége: Erdő Vadim Béla, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , +36 1 666 7905

 

A Balassi Intézet posztdoktori ösztöndíj - pályázatot hirdet a Glasgow-i Egyetemen (University of Glasgow) politika- és társadalomtudományok területén végzendő kutatások folytatására.

 

Az ösztöndíj összege: 1250 GBP/hó, amelyből az ösztöndíjasnak minden utazási és megélhetési költségét (szállás, egészségbiztosítás stb.) fedeznie kell. Az ösztöndíjat a Balassi Intézet folyósítja.

 

A Glasgow-i Egyetem a kutatáshoz szükséges munkafeltételeket és az egyetemi szolgáltatásokhoz való hozzáférést biztosítja az ösztöndíjasnak, és befogadja őt kutatócsoportjába.

 

Pályázati feltételek:

-          Magyar állampolgárság;

-          magyar nyelvtudás;

-          előadóképes angol nyelvtudás, angol nyelvvizsga;

-          a PhD fokozat megszerzése és az ösztöndíj pályázati határideje között maximum 5 év telhet el;

-          az ösztöndíjasnak részt kell vennie a befogadó kutatócsoport munkájában;

-          az ösztöndíjasnak két angol nyelvű, hungarológiai témájú kurzust kell tartania a Glasgow-i Egyetemen;

-          a pályázónak vállalnia kell a pályázatához benyújtott kutatási terv végrehajtását és az ehhez kapcsolódó tanítási kötelezettség teljesítését;

-          az ösztöndíjasnak az ösztöndíj befejezését követően egy hónapon belül mind a Glasgow-i Egyetemnek, mind a Balassi Intézetnek szakmai beszámolót kell benyújtania az ösztöndíj időtartama alatt végzett tevékenységéről;

-          az ösztöndíjas az ösztöndíj időtartama alatt végzett kutatások alapján készült publikációknál köteles feltüntetni, hogy a Glasgow-i Egyetemen végzett kutatómunkáját a Balassi Intézet ösztöndíja tette lehetővé.

 

A pályázat benyújtásának módja

Benyújtandó dokumentumok:

 

1. Pályázati kérelem magyar nyelven, a Balassi Intézet főigazgatójának címezve, amely tartalmazza a pályázat benyújtásának szándékát és a pályázó elérhetőségeit, továbbá nyilatkozatot arról, hogy a pályázó tudomásul vette és elfogadja a pályázati feltételeket, és hogy a pályázat elbírálásában közreműködő személyek megismerhetik pályázati anyagát.

2. Önéletrajz magyar nyelven (aláírva).

3. Önéletrajz angol nyelven (aláírva).

4. Kutatási terv magyar nyelven (aláírva).

5. Kutatási terv angol nyelven (aláírva).

6. Publikációs jegyzék.

7. Oklevelek, egyetemi vagy MA diploma, PhD tud. fokozat, nyelvvizsga-bizonyítványok másolata.

8. Szakmai ajánlás angol és magyar nyelven a kutatási terület egy elismert művelőjétől, amelyet az ajánlónak közvetlenül kell eljuttatnia elektronikusan és postán a Balassi Intézetbe.

A fent részletezett teljes pályázati anyagot egy nyomtatott és egy elektronikus példányban kérjük benyújtani legkésőbb 2013. szeptember 30. 12.00-ig (beérkezés időpontja) az alábbiak szerint:

1. a nyomtatott pályázati anyagot egy eredeti, aláírt példányban kérjük eljuttatni a Balassi Intézet postacímére (1519 Budapest, Pf. 385.) az iktatószám (OTI/66-1/2013) feltüntetésével, és

2. az elektronikus példányt (a szöveges dokumentumokat doc- vagy rtf-formátumban; az oklevelek elektronikus másolatát jpg-formátumban) a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre szíveskedjék elküldeni. Kérjük, ne használjanak ékezetes betűket a fájlnevekben, és ügyeljenek arra, hogy a teljes pályázati anyag mérete ne haladja meg az 1,5 MB-ot.

Felhívjuk a pályázók szíves figyelmét, hogy a pályázati feltételeknek nem megfelelő, formai szempontból hiányos vagy határidőn túl érkezett pályázatok nem kerülnek szakmai elbírálásra!

A formai feltételeknek megfelelő pályázatokat a Balassi Intézet és a Glasgow-i Egyetem közös bizottsága bírálja el.

További információkkal a Balassi Intézet részéről Erdő Vadim Béla a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , a Glasgow-i Egyetem részéről Prof. Richard Berry a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen állunk az érdeklődők rendelkezésére.

 

 

2013. szeptember 16.

 

Dr. Hatos Pál

főigazgató


Palyazati_felhivas_Glasgow

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
23
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események