Pályázati felhívás a Hétvégi Magyar Iskolák Világtalálkozóján való részvételre

A Balassi Intézet pályázatot hirdet a diaszpórában működő hétvégi és délutáni iskolák tanárai számára

HÉTVÉGI MAGYAR ISKOLÁK VILÁGTALÁLKOZÓJÁN való részvételre.

A pályázat célja: a külhoni magyar pedagógusok továbbképzése, szakmai párbeszédük elősegítése. Az egyhetes rendezvénynek a Balassi Intézet ad
otthont.

A pályázat a diaszpórában és szórványban működő magyar hétvégi és délutáni iskolák tanárait kívánja megszólítani. A pályázat elbírálásánál előnyt jelent a magyar kultúrával kapcsolatos tevékenység, az aktív részvétel az adott ország magyar közösségének életében.

A konferencia várható témái:

A szakmai program az előadások mellett csoportokban megtartandó műhelymunkával válik teljessé. Óvodások, iskolások és felnőttek oktatásához egyaránt kínálunk ötleteket, tananyagokat. Az életkori sajátosságokhoz igazított nyelvoktatás, a kultúra átadásának módjai, a magyar mint idegen nyelvi, magyar mint származásnyelvi oktatás kérdései egyaránt szerepelnek a kínálatban. A nyelvoktatási kérdések szorosan összefonódnak a magyarságismereti programokkal, kulturális rendezvényekkel. A
pedagógiai-módszertani gyakorlatokat bevált közösségépítési technikák bemutatása egészíti ki. Kulturális élmények beiktatásával minta-programokat kínálunk Magyarország felfedeztetéséhez a tanároknak, a web 2.0 alkalmazások megismertetésével és gyakorlati kipróbálásával a felkészülést, a heti rutint igyekszünk frissíteni, élvezetesebbé tenni.

A konferencia időtartama: 7 nap (2012. július 9 – 15.)

A résztvevők számára a következőket biztosítjuk:

ingyenes részvételi lehetőség,

  • az előadások, műhelymunkák anyaga,
  • napi 3 étkezés,
  • útiköltség-hozzájárulás (ennek maximális összege Európából érkezők esetében 20.000 forint, a tengerentúlról érkezők esetében 100.000 forint)
  • igény szerint kollégiumi elhelyezés (2-3 ágyas szobákban)

A konferenciára 100 fő jelentkezését tudjuk elfogadni.

A pályázat elektronikus beküldési határideje: 2012. május 7.

A pályázatokról szóló döntés meghozatalának határideje: 2012. május 14. A döntésről 3 napon belül értesítjük a pályázókat.

A pályázatokról a döntést a Balassi Intézet képviselőiből álló Értékelő Bizottság hozza meg. A döntés minden pályázóra nézve kötelező.

A Balassi Intézet a határidő után beérkezett, illetve formailag hibás és hiányos, pontatlanul vagy olvashatatlanul benyújtott pályázatokat nem veszi figyelembe.

A pályázat benyújtása elektronikus formában történik.

Első lépése: regisztráció a http://sao.bbi.hu/login/registration címen. Második lépés: a konferencia elektronikus pályázati adatlapjának kitöltése (A pályázatok menüpont alatt
található Hétvégi Magyar Iskolák Világtalálkozója 2012 pályázat).

Csak elektronikus jelentkezést fogadunk el.

Csatolandó dokumentumok:

- a felületen pdf-formátumban feltöltött önéletrajz,
- a felületen feltöltött rövid motivációs levél,
- a felületen pdf-formátumban feltöltött útlevélmásolat,
- előnyt jelent, de nem kötelező, ha ezeken felül pdf-formátumban feltölti egy társadalmi szervezet (külhoni magyar szervezet, cserkészet, iskola, alapítvány, egyház stb.), vagy elismert személyiség ajánlását.

További tájékoztatást a Balassi Intézet Magyar Nyelvi Tagozatán Budavári Bernadettnél kaphat.

 

Személyesen: Budapest, I. kerület, Somlói út 51. 234. szoba

Telefonon:  +36-1-381-5146

E-mailben:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

További információ a Balassi Intézet honlapján: www.balassi-intezet.hu