Iratkozzon fel hírlevelünkre

02.08-12. | Cinema Total 7. kiadás

A Collegium Hungaricum Berlin (.CHB) 2014 februárjában immár hetedik alkalommal rendezi meg Cinema Total című filmszakmai programsorozatát, amely ezúttal a Visegrádi Négyek együttműködésének jegyében jön létre és a Special Encounters, azaz Különleges találkozások alcímet viseli. A rendezvény, amely hagyományosan a Berlini Filmfesztivállal (Berlinale) egy időben zajlik, az idén olyan aktuális témákkal foglalkozik, mint a multimédia és a hagyományos mozi kölcsönhatásai, a régiós együttműködés, a nők szerepe és lehetőségei az audiovizuális iparban, valamint a magyar filmgyártás és filmművészet legújabb fejleményei.

A 2008-ban útjára indított Cinema Total mára a közép-kelet-európai filmszakma mellett a Berlinale szakmai közönsége számára is széles körben elismert platformjává vált, amelyet a filmfesztivált kísérő kiemelkedő fontosságú rendezvényként tartanak számon.

A programsorozat sikeréhez nagyban hozzájárul, hogy a maga nemében egyedülálló módon biztosít kommunikációs platformot és jelenlétet a magyar, illetve a közép- és kelet-európai filmes szakma és filmipar számára Berlinben, és nyújt – gyakran elsőként és első kézből - hiteles információt aktuális, magyar vonatkozású témák kapcsán a Berlinale szakközönségének. A Cinema Total szervezte filmterv-bemutatók számos koprodukciós alkotást indítottak el útjukon az évek során, miközben a rendezvény szervezői nemzetközi szakemberekkel való együttműködésben a projektbemutatók folyamatosan megújuló formátumait dolgozták ki.
A rendezvénysorozatot kísérő, illetve annak részét képező innovatív multimediális események és installációk biztosítják a Cinema Total esztétikai keretét. Ilyen volt például Peter Greeneway és Yonderboy emlékezetes DJ/VJ előadása 2009-ben. A szervezők reményei szerint 2014-ben ilyen lesz az az akció is, amely okostelefon-applikációk felhasználásával jön létre: pályázat során kiválasztott profi és amatőr kelet-közép-európai filmesek 7 másodperces, telefonnal készült filmjei mozgóképes óriás installációvá alakítják a Cinema Total eseményterét, az épület legkülönbözőbb felületein megosztva. A Cinema Total vizuális eseményei sorában külön említést érdemel a magyar Dreampire című multimediális installáció, amely „globális álomprojektként" álmok és álmodók ezreit gyűjti világszerte, s amely gyűjtemény egy része a Cinema Total keretében kerül először bemutatásra.
A rendezvény támogatói, illetve partnerei a 2014-es évben a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Külügyminisztérium, a berlini Magyar Nagykövetség, Magyország Visegrádi elnöksége, a berlini Cseh Centrum, a berlini Lengyel Intézet, a berlini Szolvák Intézet, az AUDI, a Room Division, a Malatinszky Kúria, a Cottbusi Kelet-Európai Filmek Fesztiválja és Berlin-Brandeburg Médiaalapja, a Transnational Arts Production és a European Women's Audiovisual Network (EWA, Európai Női Audiovizuális Hálózat). A rendezvény médiapartnere a Kultúrpart.
A részletes programot itt találja.

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
17
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események