Iratkozzon fel hírlevelünkre

Puskás Hungary Almási Tamással

Puskás Hungary
Filmklub és közönségtalálkozó Almási Tamás dokumentumfilm-rendezővel

A Londoni Magyar Kulturális Központ április 19-én vetítette Almási Tamás díjnyertes filmrendező Puskás Hungary című 2009-ben készült filmjét. A vetítés után a nézők kötetlen beszélgetésen vehettek részt a rendező tárdsaságában, aki mesélt a filmforgatás élményeiről és válaszolt a kérdésekre. Puskás Ferenc igazi legenda: a neve a világon mindenütt ismert. A számos díjat nyert film méltón állít emléket a leghíresebb magyar futballistának.

Almási Tamás rendező Puskás Ferencről így nyilatkozott: Puskás, korát megelőzve, igazi kozmopolita volt, hiszen a világot bejárta, megismerte és elfogadta más népek szokásait és kultúráját, megtanulta nyelvüket, miközben gyökereit büszkén vállalva megmaradt magyarnak. Puskás Öcsi, ahogy Magyarországon még ma is emlegetik, kitűnő példaképe lehet bárkinek – határon innen és túl. Húsz évig volt a világ labdarúgásának élvonalában, szinte mindent elért, amit a pályán lehetett. Puskás egyszemélyben képviseli a ragyogó futballcsillagot, a sikeres magyart, a kispesti csibészt és a nagylelkű barátot. 
A Puskás Hungary c. film tökéletesen kivitelezett alkotás és hűen bemutatja Puskás életpályáját egészen az utolsó pillanatokig. A film néhol mosolyra fakaszt, másutt pedig nagyon megható és elgondolkodtató. A film tökéletesen visszaadja Puskás Ferenc érzéseit. A közönség láthatta örömeit és fájdalmas pillanatait egyaránt. Nagyszerű volt látni, hogy a film milyen nagy hatással van a közönségre, és hogy Puskás Ferenc sorsa mennyire megérint mindenkit.

A filmvetítés után a közönség feltehette kérdéseit Almási Tamás rendezőnek. A személyes történetekkel gazdagított élménybeszámolóból azt is megtudhatták a nézők, hogy Almási Tamás rendező még sok-sok órás izgalmas dokumentum-anyaggal rendelkezik Puskásról, ami akár egy következő Puskás-filmhez is elegendő lenne.

A Londoni Magyar Kulturális Központ történetének és Almási Tamás rendező pályafutásának legfiatalabb vendégét is köszönthette a vetítésen, egy magyar család féléves kisbabájával érkezett az eseményre, hogy film megtekintése után a szülők és nagyszülők részesei lehessenek a személyes találkozónak.

Néhány elragadtatott közönségvélemény az emlékezetes eseményről:
"Ez volt a legnagyszerűbb filmvetítés és beszélgetés a HCC történetében"
"Egy életre szóló élmény volt, köszönöm!"
"Fantasztikus vetítés és beszélgetés volt, köszönjük!"

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
23
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események