Iratkozzon fel hírlevelünkre

London: Roma művészek bemutatása

Roma művészeket bemutató fesztivál a Londoni Magyar Kulturális Központ szervezésében
Fővédnök Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere

Balog Zoltán köszöntő levele alább a mellékletben olvasható

Nagy sikerrel zárult a Londoni Magyar Kulturális Központ 2014-es roma képzőművészeket és zenei tehetségeket bemutató kétnapos programsorozata, amelynek fővédnöke Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere volt.

A fesztivál nyitó eseményeként a Free-presszionisták elnevezésű művészcsoport mutatkozott be Londonban. A csoport a Tiszadobi Gyermekvárosban alakult, tagjai között többen ott nőttek fel és kezdtek el festeni is. A free-presszionizmus és szakralitás című londoni kiállításon négy művész: Balogh Tibor, Borkó Marianna, Káli-Horváth Kálmán és Kiss Sándor mutatkozott be. A szakrális témákat sajátos, free-presszionista stílusban feldolgozó tárlat megnyitójára február 27-én került sor. A csoport kiállítása nagy sikert aratott. Az esten több egyetemi oktató és a roma ügy iránt elkötelezett szakember tette tiszteletét. A művészeknek alkalmuk volt megismerkedni Jeremy O'Sullivannel, az Európai Bizottság kulturális attaséjával is. A tárlat március 10-ig tekinthető meg a Londoni Magyar Kulturális Központban. 

A fesztivál második napján a Snétberger Zenei Tehetségközpont fiatal növendékeit és magát Snétberger Ferencet és trióját mutatta be Intézetünk a londoni közönségnek. A különleges koncertre február 28-án a London központjában található patinás Bloomsbury templomban került sor, ahol több száz fős közönség előtt adott koncertet a Liszt-díjas gitárművész és kimagaslóan tehetséges tanítványai. A Snétberger Ferenc Zenei Tehetségközpont tanítványai klasszikus– és világzenei, valamint jazz motívumokkal tarkított programja átütő sikert aratott a brit közönség körében.

A kiállítás megnyitóján készült fotók a Facebook oldalunk tekinthetők meg a Free-presszionisták albumban. A koncertről készült képek pedig a Snétberger Ferenc albumban. 

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
16
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események