Iratkozzon fel hírlevelünkre

A Csík Zenekar Rómában

 


A Magyar – Olasz Kulturális Évad 2013 keretében szeptember 12-én este 20.30 órai kezdettel a Csík Zenekar ad koncertet a Balassi Intézet, Római Magyar Akadémián (Via Giulia,1.).

 

Mai világunk zenei életének egyik igazán érdekes és izgalmas színfoltja a Magyarországon immár 25 éve működő Csík Zenekar, amely elsősorban a magyar népzene hiteles tolmácsolója, koncerteken, táncházakon Magyarországon és külföldön egyaránt. A Kossuth díjas zenekar az utóbbi néhány évben olyan zenei utat választott, amely lehetőséget ad arra, hogy minél több embernek adjon a népzene váratlan, de kellemes élményt. Ezt a népzene és a könnyű műfajok eddig soha nem alkalmazott, igazán érdekes és sikeres ötvözésével, bátran mondhatjuk, hogy egy  új műfaj megteremtésével hozta létre.

 

 Ezelőtt a rockzene erősítette magát a népzenével, a Csík Zenekar muzsikájában azonban a népzene kebelezi be a rockzenét. Muzsikájukban megtartják a népzene autentikus értékeit, az emberi gondolatok, érzések szép gyümölcseit, és egyúttal felhasználják a mai változó világunkat mozgató pop és rockzene sok embert megérintő, sodró erejét.

 

A Római Magyar Akadémián megvalósuló koncertet Magyarország Külügyminisztériuma finanszírozta, a szervezésben együttműködött a Római Magyar Nagykövetség.

 

A belépés díjtalan.

 

A Csík Zenekar tagjai:

 

Barcza Zsolt - cimbalom, harmonika,

Bartók József - bőgő,

Csík János - hegedű, ének,

Kunos Tamás - brácsa,

Majorosi Marianna - ének,

Makó Péter - fúvós,

Szabó Attila - hegedű, gitár, ének

 

 

Elérhetőségek:

 

www.csikband.hu

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

tel:06/6889671

 

 

 

 

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
16
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események