Iratkozzon fel hírlevelünkre

Balassi Intézet sajtóközlemény - Kodály String Quartet Krakkóban | Közzétéve: 2016.08.25.

2016. augusztus 15. és 31. között rendezik meg Krakkóban a XLII. Régi Zenei Fesztivált. Hazánkat a Kodály String Quartet képviseli a nemzetközi zenei rendezvényen, a város szívében egy különleges helyszínen, a Ferences templom és kolostor kerengőjében 2016. augusztus 25-én este nyolc órától.

A Liszt Ferenc Zeneakadémia növendékeiből 1966-ban alakult együttes 1972-ben vette fel Kodály Zoltán nevét. Azóta is a magyar vonósnégyes-kultúra képviselői hazai és külföldi pódiumokon egyaránt. Az elmúlt években sikerrel turnéztak majdnem minden európai országban, Kínában, Ausztráliában és Új-Zélandon is. Rendszeresen visszatérő vendégek Japánba, Kanadába és Amerikába. Hanglemezre vették többek között az összes Haydn, Beethoven és Schubert kvartettet, felvételeikkel kedvező nemzetközi sajtóvisszhangot váltottak ki.
Haydn op. 64-es lemezük 1993-ban a Classic CD Magazine legjobb felvételnek járó díját nyerte el a kamarazene kategóriában. 2007-ben a Mendelssohn és Bruch oktettek felvételét a BBC „az év legjobb kamarazenei felvétele” címre jelölte.
A krakkói koncert programja:
W. A. Mozart: String Quartet No. 22 in B-flat major, K. 589
B. Bartók: String Quartet No. 4