Iratkozzon fel hírlevelünkre

Balassi Intézet sajtóközlemény - Kodály-szeminárium Rómában | Közzétéve: 2016.09.02.

Kodály-szeminárium Rómában

Zene mindekinek az éneklés és mozgás örömével

2016. szeptember 2. és 4. között kerül megrendezésre az olasz fővárosban a Zene mindekinek az éneklés és mozgás örömével elnevezésű Kodály-szeminárium a Balassi Intézet – Római Magyar Akadémia jóvoltából.

Többéves hagyomány már, hogy a Balassi Intézet – Római Magyar Akadémia szeptember elején a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem - Kodály Intézettel közösen szemináriumot hirdet zenetanárok, zenészek és karvezetők számára a Kodály-módszer ismertetése és népszerűsítése céljából.
Az angol nyelvű kurzuson résztvevők hasznos zenei tapasztalatra tehetnek szert. Leginkább Kodály zenepedagógiájának alkalmazására kaphatnak praktikus útmutatást, melyet kórusok betanításában, valamint professzionális zenészek képzésében használhatnak fel.


A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem - Kodály Intézet kurzust tartó tanárai:
Dr. Nemes László Norbert igazgató
Körtvesi Katalin egyetemi tanár (zenekészség fejlesztése, karvezetés)
Novák Anikó egyetemi tanár (zongora)
Dr. Rajk Judit docens (ének)
A Balassi Intézet – Római Magyar Akadémia az elmúlt években nagy figyelmet fordított arra, hogy falai között valódi műhelymunka alakuljon ki tudományos és művészeti téren egyaránt. Ennek a törekvésnek része a Kodály-szeminárium is, csakúgy, mint Sass Sylvia operaénekes nemzetközi mesterkurzusai.


Tovább információ: www.kodaly.hu | Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Szervező: Liszt Ferenc Zeneakadémia - Kodály Intézet


Együttműködő partnerek: AIKEM – Associazione Italiana Kodály per l’Educazione Musicale;


Membro Istituzionale per l'Italia dell’International Kodály Society - IKS.; Ente Accreditato M.I.U.R.; Balassi Intézet – Római Magyar Akadémia

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
17
Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Nincsenek események