Iratkozzon fel hírlevelünkre

Tükörben a világ

 

A fenntartható fejlődéssel és az emberi természet kapcsolatával foglalkozó Tükörben a Világ című tárlatot a brüsszeli Balassi Intézet invitálja első ízben külföldre. A Zöld Fiatalok Egyesülete és a Cellux Csoport által életre hívott kiállítás már több mint 3 éve járja kis hazánkat, s most a nemzetközi porondon is megméretteti magát.

 

Túlnépesedés, klímaváltozás, élelmiszer-kilométer, vízlábnyom... Országszerte már több tízezren ismerkedtek meg e fogalmakkal a kiállításon keresztül. Többen össze is fogtak lakhelyükön, hogy tegyenek valamit az élhető jövő érdekében, de volt, aki vásárlási szokásain változatott, sőt, olyan is akadt, aki azóta igyekszik minél önellátóbban élni, élelmiszert termelni és okos praktikákkal csökkenteni lábnyomát (pl. esővízgyűjtéssel, komposztálással). A fenntarthatóság ösvényére elkalauzoló „TÜKÖRBEN A VILÁG" kiállítás interaktív kalandtúrája most a brüsszeli közönségnek mutatkozhat be, bemutatva azt, hogy Magyarországon milyen oktatási eszközökkel, drámapedagógiai módszerekkel végezzük a környezeti nevelést, szemléletformálást. Emellett a szervezők törekednek egy kis ízelítőt is adni a magyar kultúra egyéb elemeiből is, előadásokkal, borkóstolóval, jellegzetes ízekkel.

 

Hány kilométert utazik reggelink?hungary-2

Mekkora az ökológiai lábnyomunk?

Mit vállalunk jövőnk érdekében?

 

A kis kiállítás bemutatja, hogy az emberiség jelen szükségleteinek kielégítése hogyan lehetséges a környezet és a természeti erőforrások megőrzésével együtt. A 4 témakörben kialakított szobák rámutatnak, hogy a boldogságot sokféle módon keressük, de minden egyes lépésünk kihat a természetre és embertársaink életére is! A látogatók számos alternatívával találkoznak a tárlat során, mely praktikákból a kiállítás végére érve kedvükre választhatnak. Ön mire fog ügyelni a későbbiekben? Komposztálja kerti-konyhai hulladékait, vagy tudatosabban vásárol, esetleg környezetbarát közlekedésre vált, netán mérsékli húsfogyasztását!?

 

cellux2A „Tükörben a világ" kiállítás nyitónapját több érdekes program is kíséri majd, a fiataloknak Öko-design work-shopot tart a Cellux Csoport, a délutáni órákban pedig megrendezésre kerül a „Jövőkereső" című párbeszéd, mely magyar és belga előadókkal mutatja be az emberiség előtt álló feladatokat a fenntarthatóság és a rendszerszemlélet szemüvegén keresztül. A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni az alábbi e-mail címen lehet: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

További információ: http://www.tukorbenavilag.hu/

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
19
Augusztus
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Montmartre | Vigne du Clos, Rue des Saules 75018 Paris
2019. okt. 12. - okt. 12.
Montmartre-i szüreti ünnepség