Iratkozzon fel hírlevelünkre

Balassi Intézet a Könyvfesztiválon

A Balassi Intézet szeretettel várja Önt a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon a Jövő Háza épületének földszintjén, a 39-es standon!

Knyvfesztivl

 

(Fotó: konyvfesztival.com)

A Publishing Hungary program magyarországi népszerűsítése érdekében a Balassi Intézet részt vesz a 2013. április 18–21. között rendezett Budapesti Könyvfesztiválon. A rendezvény mind a szakmai-, mind a nagyközönség számára kiemelt esemény, melyen részletes tájékoztatást kaphatnak a látogatók a legkülönfélébb nyelveken történő új megjelenésekről. A fesztivál négy napján a Balassi Intézet standján gazdag porgram várja a magyar irodalom szerelmeseit.

PROGRAMOK

2013. április 19. 16 óra – Kner Imre terem

Magyar gyerekek a nagyvilágban

Résztvevők: Maróti Orsolya, Gordos Katalin
Tudta, hogy magyar gyerekek nemcsak Magyarországon járnak magyar iskolába, hanem Rómától New Yorkig, Sydneytől Finnországig szinte a világ minden pontján? Meg akarják őrizni nyelvtudásukat, hallani szeretnének távoli hazájukról, ezért hétvégenként nem bicikliznek vagy csetelnek a facebookon, hanem magyar irodalmat, történelmet tanulnak, helyesírást gyakorolnak. Szeretnénk, ha minél érdekesebb tananyagokat használhatnának, hiszen a szabadidejüket áldozzák fel. A Balassi Intézet szakemberei tapasztalataik alapján olyan tananyagcsaládot állítottak össze, amelyben izgalmas feladatokat megoldva fejleszthetik nyelvtudásukat, szerezhetnek a magyar kultúrával kapcsolatos ismereteket. A Balassi-füzetek első két kötetéről az egyik szerző, az illusztrátor és a szerkesztő beszélget.

2013. április 19. 17 óra – Kner Imre terem

Zsidó és magyar - párhuzamos sorsok?

Kisebbség és többség között című tanulmánykötet bemutatója

Résztvevők: Hatos Pál, Novák Attila, Ablonczy Balázs
A tanulmánykötet szerzői: Salat Levente, Turán Tamás, Bányai Viktória, Karády Viktor, Raphael Vago, Szita Szabolcs, Frigyesi Judit, Guy Miron, Filep Tamás Gusztáv, Gidó Attila, Ablonczy Balázs, Novák Attila, Kovács András, Papp Z. Attila.

2013. április 19. 18 óra – Szabadtéri színpad

Vásárra visszük az irodalmat - Publishing Hungary 2012 című kiadvány bemutatása

A 2012-es részvételről, illetve ennek eseményeiről/,eredményeiről külön összefoglaló kiadvány készült.  A kiadvány bemutatása alkalmával a nemzetközi könyvvásárokon részt vevő költők és írók számolnak be élményeikről, tapasztalataikról.
Moderátor: Can Togay
Résztvevők: Hatos Pál, L. Simon László, Mautner Zsófia, Márton László, Nagy Koppány Zsolt, Szentmártoni János,

2013. április 20. 14.30 óra - Szabadtéri színpad


Bíró Eszter: Állati Zenés ABC – koncert gyerekeknek és felnőtteknek

Bíró Eszter énekes, színész, aki eddig musical – és film főszerepekkel, illetve világzenei szólólemezeivel vált ismertté, 2013 áprilisában új, gyerekeknek szóló lemezzel és színpadi produkcióval jelentkezik. Két saját gyermeke adta az ihletet, hogy az ABC betűit dalokon és az ezekhez kapcsolódó játékokon keresztül szinte észrevehetetlenül tanítsa és szerettesse meg az óvodás és kisiskolás korosztállyal. Az előadók, amellett, hogy használják a mai technika adta lehetőségeket is (effektezés, looperezés), több hangszeren szólaltatják meg a zenei kíséretet a melodiontól, a harmonikától, a gitártól egészen a különböző nemzetiségű, például afrikai, arab, spanyol és latin amerikai ütőhangszerekig. Az előadás interaktív, sok-sok játékkal, humorral, jó muzsikával, ahol a különböző zenei műfajok is megmutatkoznak. Az ABC megszerettetése mellett az állatokról, a környezetvédelemről, a helyes étkezésről és a gyerekek közötti toleranciáról is  szó esik a dalokban.

XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál hivatalos honlapja: http://www.konyvfesztival.com/

 

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
19
Augusztus
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

KIADVÁNYAINK

kiadvanyaink

ESEMÉNYEK

Montmartre | Vigne du Clos, Rue des Saules 75018 Paris
2019. okt. 12. - okt. 12.
Montmartre-i szüreti ünnepség